Kategorier

Ingefära-shot

Bumbibärssaften

Nu är det dags att ge er receptet på den omtalade ingefära-shoten (!).

Precis som du har jag nu länge tänkt tanken att jag skulle vilja ha en stående flaska i kylen med ingefäradryck, för vem älskar inte att börja dagen med en fin liten rackare!?

Jag har redan skrivit om varför Ingefära är bra för dig, den både motverkar din träningsvärk och har en mycket hög läkande effekt för ditt immunförsvar.

Den lilla gula roten är himmelskt populär bland magikerna i fablernas värld men också hemma i mitt kök för att bli kvitt den där förbaskade förkylningen.

Jag brukar koppla den till bumbibärssaften i Disney’s Bumbibjönarna, helt enkelt en mirakeldryck.

 

bumbibjönarna

Jag tänker inte krångla till det mer än att beskriva hur jag gick till väga, samt recept på denna underbara dryck. Jag har själv suttit och letat fram och tagit det bästa från lite här och var.

Här är min okomplicerade version av ingefära-shoten…

Recept på ingefära-shot

Ingredienser:

  • 200-300g ingefära (jag hade exakt 218g)
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 citroner (citronsaften)

Hur du gör:

  1. Börja helt enkelt med att ta din ingefära och skölj den noga. Gnugga gärna lite med tummarna. Du skall riva ner den med skal på för alla goda nyttigheter finns ju där.
  2. I med den grovt rivna ingefäran tillsammans med vattnet i en kastrull, låt sjudas (!) i 20 minuter. Låt aldrig vattnet koka för det är då alla dem goda nyttigheterna riskerar att försvinna.
  3. Sedan silar du ingefära-vattnet och låter det svalna en stund innan du rör ner den flytande honungen.
  4. Pressa sedan i citronerna. Ett tips som jag läst på flera ställen är att rulla citronerna mot något hårt underlag så att fruktköttet löses upp innan du delar dem på mitten och pressar ner dem.
  5. Sila av det ännu en gång för att få bort eventuellt skal & kärnor och vips; du har en flaska med den berömda ingefäradrycken som du smidigt kan bevara i kylskåpet. Glöm inte att skaka flaskan innan du tar varje shot!

Så nu hoppas jag att du håller dig frisk och kry, så att träningen och dylikt går precis som planerat. Är det något mer nyttigt recept du funderar/funderat över? Kommentera nedan så ska vi se vad jag kan ge mig på härnäst!

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Mikael Pettersson är försäljningsansvarig på Styrkafamiljen. Som föredetta ishockey-spelare har han stort intresse för hälsa och fitness.

Här på bloggen får du ta del av hans recept och annat smått & gott från sina års erfarenhet av träning och kost.

30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp