Kategorier

Alldeles för mycket socker under din livstid!

För mycket socker!

Jag blev rekommenderad att kolla på två stycken föreläsningar angående socker, och dem var otroligt intressanta så jag tänkte länka dem två här.

Jag rekommenderar verkligen dig att kolla på dem och få en förståelse varför man ser så allvarligt på socker.

Socker är en form av drog

När jag gick utbildning för PT & kostrådgivning så nämnde ena kursledaren att om socker hade upptäckts idag hade det förbjudits.

Socker är extremt beroendeframkallande, och många vet inte om det eller tror helt enkelt inte på det eftersom socker idag är en del utav människans vardag.

Bli av med ditt sockerberoende

Socker är så vanligt idag att många inte ser det som en drog, som en hälsofara eller som ett problem. Därför rekommenderar jag att du kollar på dem här två föreläsningarna för att du ska få en förståelse för allvaret i det här hälsoproblemet.

För med förståelsen så har du en stark grund för förändring i ditt eget liv.

Om du inte vet varför socker är så dåligt för dig och varför du borde sluta äta det (eller åtminstone minimera intaget), hur ska du förvänta dig att vinna kampen mot en drog så pass beroendeframkallande som socker?

Ena kollegan på jobbet inom Försvarsmakten har ändrat sina kostvanor och dragit ner markant på kolhydrater och äter inga produkter med socker i, och han känner suget efter att äta bröd, pasta, potatis m.m. större delen av tiden.

Han nämnde även att bara ett par veckor efter han påbörjade på sin kost så testade han att dricka en öl och han upplevde att det smakade väldigt söt, inte långt ifrån att det upplevdes som en läsk.

Nu är ju alla olika och jag säger inte att alla upplever samma sak om man tar bort socker i sitt liv men vanligt är socker i ens vardag att man inte känner hur mycket socker av den större mängd kost vi äter innehåller.

Testa gärna under 1-2 veckors tid att dra ner markant på kolhydrater och ta bort sockerprodukter helt i din vardag och se hur det känns i kroppen fysiskt och psykiskt, om det blir till det bättre eller sämre för din vardag?

Har du redan testat att ta bort socker från din kost? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet. Vad var svårast tycker du? Och vad upplevde du för fördelar?

”Nut up or Shut up”

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Sebastian ”Sebba” Widström är en av Styrkafamiljens grymma massörer, specialiserad på finsk klassisk massage.

På bloggen delar han med sig av sina kunskaper kring anatomi och sportrelaterade skador och stelhet. Samt hans spännande resa mot ”drömkroppen”.

Gå till Sebastians profil
30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp