Kategorier

Följ en helt vanlig killes resa från Försvarsmakten till massagebänken

Jag är fruktansvärt stolt att som massör vara en del utav Styrkafamiljen med stabila arbetskamrater och nära vänner. Det har tagit ett tag att lista ut var det är jag vill vara någonstans idag, och jag har nog fortfarande inte listat ut det helt, men nu är jag här! Ena foten inom Försvarsmakten och andra foten inom träning & hälsa, och jag njuter skiten av det eftersom jag jobbar med det jag verkligen tycker om!

Som militärpolis i Försvarsmakten

Som militärpolis i Försvarsmakten

En liten kort introduktion av mig själv:

  • Sebastian Widström, 25 år
  • Uppvuxen och bor i Kumla
  • Stort intresse inom träning & hälsa, resor och friluftsliv. Men även spel och film.
  • Fotboll och handboll i grunden, nu utövar jag boxning, och MMA/närkamp inom Försvarsmakten
  • Gjorde värnplikten direkt efter gymnasiet, som Militärpolis på Livgardet (2010-2011)
  • Sökte efter värnplikten en militärtjänst och har varit inom Försvarsmakten sedan dess med olika befattningar
  • Utbildad PT & kostrådgivare, under utbildning för massör inom finsk klassisk massage
  • Och nu är jag även inom Styrkafamiljen samtidigt som Försvarsmakten

Min lilla bekännelse

Som person kan jag vara fruktansvärt lat. Det kan vara så illa ibland att när fjärrkontrollen ligger utom min räckvidd i soffan, och jag vill verkligen byta kanal men orkar inte flytta på mig, så slutar det med 3 timmar ”våra bästa år” maraton och mig gråtandes i fosterställning.

Skämt åsido, så är det något jag jobbar på och snart är jag tillbaks där jag en gång var! För när jag väl är med i matchen så finns det inget som stoppar mig, baby!

Jag har alltid varit lite kraftigt utav mig men har haft en naturlig styrka p.g.a. det. Som tur är så har ett stort intresse inom träning funnits hela tiden och lyckats hålla mig i schakt. Baksidan av myntet är att när jag går all in (som jag nämnde nyss) så har det lett till jobbiga skador.

Jag och en vän för inte så länge sedan gjorde en grov men ändå detaljerad uträkning att under en 7 års period (minns inte vilka år det handlade om) så var jag bara sjukdom- och skadefri under en månads tid. Slå det om du kan!

Hösten 2014 var jag nog i mitt livs bästa form och kände att det var på väg åt rätt håll! Jag lyssnade på min kropp, och tog hand om den med rehabilitering och träning mixat med ett bra kostschema. Njöt utav julens erbjudanden för att sedan kicka igång träningen igen.

Våren 2015 kom det som inte fick hända…

En ny skada… Och ni skall veta att vid den här punkten så har jag nog fått till mer skador än vad jag har fått till det med tjejer (eller var det tvärtom?).

Alla är olika hur man hanterar skador eller andra hinder i livet, jag är en väldigt optimistisk person och tog dem första skadorna som en utmaning och blev bättre enligt planerna, men när man har fått x antal skador börjar det bli lite jävligt. Men den här var annorlunda.

Det var en knäskada som jag kändes vid och något ändrades inom mig, jag gav upp…(varför vet jag inte) under samma vår så började jag ta tag i saker och ting och påbörjade en massagekurs, och sket i min träning, rehabilitering och kropp. Jag la fokus på studier och jobb och väntade in sommaren som var fullbokad med aktiviteter, resor och fest, nu brydde jag mig inte om någonting annat än att må bra, vilket ledde till en ohälsosam period. Blev jättesjuk i mitten av sommaren men brydde mig inte, och slutet av sommaren gick en utbildning inom PT & kostrådgivning som var sjuk intressant, men i samband med mycket jobb blev det en stressfaktor och fick problem med blodtrycket.

Här kom dock en vändpunkt och någon form utav insikt att om mitt optimistiska arsle inte gör någonting åt det här så kommer det snart bli allvarligt!

sebastian-kettlebell

Jag började hos Styrkafamiljen för att bidra med mina kunskaper inom just massage, för att hjälpa andra att bli skadefria och förebygga skador. Men också då jag vet vikten av att vara runt ett sådant härligt gäng med mycket kunskap och passion för träning, så jag kan börja ta hand om mig själv igen.

Det här var mitt första blogginlägg så jag är lite ringrostig när det kommer till att formulera mig i ord på ett papper, men jag hoppas du har överseende. Jag strävar mot bättre tider även här, och sakta men säkert så kommer det även bli det.

Min resa mot ett hälsosammare jag

Du har nu lyxen att följa mig under en ny period med träning och kost som jag påbörjade nu i januari. Målet är att gå ner 30kg, att komma tillbaka till den nivå jag var tidigare inom boxningen, och att delta i min första tävling inom hinderbanor. När det gäller hinderbanor så har jag grym hjälp och stöd av min härliga styrka-kollega Robin Forsbacka som är PT här på Styrkafamiljen.

En stor bonus är såklart att se bra ut (och att kunna äta skräpmat ibland utan att det påverkar min hälsa 😉

Vad du kan förvänta dig från min blogg

Det du kan förvänta dig från mig i bloggen är att jag kommer dela med mig av tips och råd, samt att jag kommer dela med mig av mina erfarenheter och lärdomar under resans gång.

Det finns alltid en utväg, och mitt råd är att inte ge upp (det kan sluta riktigt illa annars), lyssna på eran kropp och lär känna den, och ta hjälp av andra. Som mig t.ex. om skador uppstår eller om du vill förebygga skaderisker.

Har du frågor eller funderingar kring något med träning? Då är du varmt välkommen att kontakta mig, eller någon av mina kollegor.

Klicka gärna runt på vår hemsida om du vill lära dig lite mer om oss och vad vi har att erbjuda dig. Du kan även följa oss på facebook för att vara med i matchen om kampanjer och erbjudanden som kommer regelbundet, och för att se vad som händer bakom kulisserna.

”Time to Nut up or Shut up”

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Sebastian ”Sebba” Widström är en av Styrkafamiljens grymma massörer, specialiserad på finsk klassisk massage.

På bloggen delar han med sig av sina kunskaper kring anatomi och sportrelaterade skador och stelhet. Samt hans spännande resa mot ”drömkroppen”.

Gå till Sebastians profil
30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp