Kategorier

Intervju med vår massör Sebastian

Då var det dags att lära känna vår massör Sebastian med tuffa frågor om han själv, massage och lite skaderehabilitering

Är du intresserad av att testa massage med Sebastian så kan du boka in en massage här, där du hittar en knapp längst ned på sidan.

  • Sebastian Widström
  • Jobb: Massör på Styrkafamiljen
  • Bor: Kumla
  • Ålder: 25 år
  • Utbildning: Militärpolis, Diplomerad massör, Personlig tränare, kostrådgivare, dykare
  • Specialitet: Diplomerad massör inom Finsk klassisk massage
  • Roligaste ”övningen”: Bear Complex
  • Mer om Sebastian

Nu till intervjun med Sebastian

Vem är Sebastian?

Svar: En 110 pannors halvfinne som är tankspridd men med en högdrivkraft kombinerat med ett inslag av lathet, som existerar för att få dem runt sig att skratta!

Säg 3 goda egenskaper resp. dåliga egenskaper du har?

Goda:
– Snäll
– Social
– Läcker

Dåliga:
– Trög
– Lat
– Disträ

Varför tycker du om träning och hälsa?

Svar: För att bli starkare/snabbare/uthålligare, snyggare, slippa ha ont i kroppen, förebygga skador och det är ett socialt område med personer som har liknande intressen.

Vilken träningsform tycker du om mest?

Svar: Boxning.

Vad är det som gör att du tycker om just den träningsformen, finns det någon backstory?

Svar: Varje pass tömmer jag min energi och minskar stress. Även ett dåligt pass så är jag helt slut. Sedan gillar jag att dela ut en smäll eller två, och få ett par smällar, då vet man att man lever 😉 Men det viktigaste är fokuset och det mentala, att kunna hantera sina känslor och ha någon form av strategi. Boxning är en bedömningssport så det gäller att lista ut vad för motståndare du har framför dig och lägga din boxning därefter.

Vad är ditt bästa tips till alla som vill lyckas gå ner i vikt?

Svar: Gräv fram en stark vilja och karaktär. Sätt upp delmål och ett slutmål. Men det slutar inte där, utan man behöver på sitt sätt att bibehålla en balans i vardagen som du känner dig trygg med. Under resans gång underlättar det med att följa ett fast schema inom träning och/eller kost.

Vad är ditt stoltaste ögonblick?

Svar: När jag lyckades skrämma chefen för Styrkafamiljen 😉

Sen om du får drömma lite.. Hur skulle en favorit PT klient se ut? För vi alla antar att du vill börja med personlig träning i framtiden 😉

Svar: Vem har sagt det!? Jag skall leta upp personen..
Skämt åsido, det borde vara en klient som visar hatkärlek mot mig men visar full kärlek till träningen och driver mot sina mål. Någon som inte ger upp så fort någon form av hinder uppstår utan hittar lösningen själv eller gemensamt med mig eller andra.

Hur får man kontakta med dig om man vill få sina stela axlar bort knådade?

Svar: Det smidigaste sättet är att gå via vår hemsida www.styrkafamiljen.se och boka massagetid online, jag finns även tillgänglig på telefonnr: 0707304328 eller min e-post adress sebastian.widstrom@styrkafamiljen.se

Berätta något som dem flesta inte visste om dig?

Svar: Under avkopplande dagar lyssnar jag en del på opera, musikaler eller symfoniorkestermusik.

Drog iväg på en roadtrip nu i veckan till mall of scandinavia med denna galning till vän

Sebastians bakgrund

Sebastian ska vi vara ärliga så är du väldigt skadad människa och då syftar jag på alla dina skador du haft genom åren. Berätta gärna vad du har behövt genom lida genom åren?

Svar: Haha jag är ju ganska skadad i huvudet också! Jag har fått lägga ner dem sporter jag körde i vissa perioder för att fokusera på rehabilitering, men jag har alltid varit optimistisk och sett skadorna som en utmaning för att bli återställt. Men dem senaste skadorna blev annorlunda och det tog ganska hårt på det psykiska vilket ledde till att jag sket i allt. Men nu är jag påväg tillbaka igen.

Har du några skador idag?

Svar: Jajamän det kan du lita på! Jag har några gamla skador som spökar men har några nya från i år.

Varför tror du att du fått skadorna?

Svar: Enkelt! Jag var ung och dum. Jag tränade när jag hade småskador och var sjuk, övertränade en del, och ignorerade när kroppen sa ifrån.

Vad ska du göra åt dem, om jag känner dig rätt har du en plan?

Svar: Jag håller mig till min rehabiliteringsplan samtidigt som jag kör viktnedgång för att minska trycket på mina leder, sedan bygga upp en bättre styrka i benen, rotatorcuff, skuldror och fixa en rakare hållning.

Med allt du ändå har klarat av och till med gjort dig starkare på många sätt måste du besitta på mycket kunskap inom skador, rehabilitering och förbättring?

Svar: Skulle inte vilja säga att jag besitter mycket kunskap men en del kunskap baserat på dem skador jag själv har fått.

Har du några tips till dem som precis fått en stor skada?

Svar: Strunta inte eller vik aldrig ifrån eran rehabiliteringsplan, det kommer att ge bieffekter, ha tålamod och sätt inte press på dig själv eller din skada.

Tror du det är en fördel att ta hjälp av någon professionell vid rehabiliteringen och varför isåfall?

Svar: Absolut! Det är många som inte har kunskap om hur, när och vilken övning/rörelse som skall genomföras, fel träning/rehab kan förvärra skadan avsevärt och kanske aldrig bli bra igen beroende på vilken typ av skada.

Vi vet att du har en gedigen boxningsbakgrund till och med tävla inom det. Men har du tävlat och tränat inom något annat?

Svar: Jag har brottning i allra lägsta grunden, men det är så pass länge sedan att jag inte minns 😝 efter det körde jag basket en väldigt kort period, sedan blev det fotboll som jag höll på med i många år, och därefter gick jag över till handboll.

Sysslar du med för idrotter och sporter idag?

Svar: Boxning och handboll.

Har du några planer att ta upp några gamla eller nya idrottskarriärer?

Svar: Jag tog ner skorna från hyllan för några veckor sedan och har börjat med handbollen igen efter ca 6 år!

Men vad är det som fått dig att gå alla utbildningar (PT, Kostrådgivare och Massör)?

Svar: Jag har mer eller mindre alltid varit intresserad av idrott och hälsa och har ett kontinuerligt intresse för att lära mig mer, och min första knäskada fick mig att bli nyfiken på hur ett knä är uppbyggt, vilket ledde mig till biblioteket för att läsa om anatomin, sedan var jag fast.

Vilken utbildning har gett dig mest och vilken kan du rekommendera för andra nyfikna?

Svar: Diplomerad massör. Har fått en insyn på vad den generella personen stöter på för besvär under sin vardag, och hur man kan förebygga eller återhämta sig från dem besvären.

Har du några planer på fler utbildningar?

Svar: Ska snart vidareutbilda mig till idrottsmassör, och sedan blir det nog hela vägen till att bli certifierad massageterapeut.

Det är smått fantastiskt att vi nämner så många utbildningar och sen har du även det ganska hektiskt på arbetssidan som heltids militär, Massör här på Styrkafamiljen, lärarvikarie och transportör/montör. Hur kommer det sig att du har så många bollar i luften?

Svar: Jag har arbetsschemat som tillåter det, hade jag inte haft de olika jobb hade det varit för monotomt för mig just nu, och det här är ett sett för mig att testa olika yrken som jag gillar för att sedan satsa på ett och bli så bra som möjligt.

Då kommer frågan vi alla är nyfikna på. Vad gör du helst en ledig dag, drömscenariot?

Svar: Då jag har väldigt mycket vissa perioder inklusive vänner och släkt, så är en dag för mig själv väldigt viktigt, det kan handla om att vara inlåst i hemmet en heldag, ut och vandra eller bara gå runt och ”vara” för att återställa hjärnan.

Vilket jobb tycker du är roligast? Du skulle bara våga svara fel nu 😉

Svar: Hahaha! 😁 Alla jobb är mitt svar, dem olika arbetsscheman smälter ihop bra för att ge mig stimulans, Variation är nyckelordet 😜

8 snabba: Bästa & sämsta

Här får du en fråga som du berättar vad du tycker är din favorit och vad som inte kasst!

Bästa/sämsta maten?

Bästa: Min mors hemmagjorda köttbullar som är kylskåpstempererade med heinz ketchup och ett glas med pepsimax.
Sämsta: Isterband.

Bästa snacket/mellanmålet?

Bästa: Ostmacka.
Sämsta: Grus.

Sämsta träningsformen?

Löpning.. Men det börjar vända!

Bästa/sämsta djuret?

Bästa: Hund
Sämsta: Spindel

Bästa träningsmusiken?

Styrketräning: rock / Löpning: filmmusik / boxning: rap/hiphop

Bästa kosttillskottet?

Helt klart PWO!

Roligaste muskeln att träna?

Jag tycker ryggpassen är väldigt roliga

Morgon eller kväll?

Morgon

Boka Sebastian som massör?

Gå till Sebastians profilsida

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Dan Andersson är VD för Styrkafamiljen och har en bakgrund som personlig tränare och massör sedan 2012. Här på bloggen delar han med sig av den kunskapen han har samlat på sig under åren.

Läs fler artiklar från Dan
30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp