Kategorier

OCR European Championships!!!

(Bilden har inget med EM att göra.)

Efter en oväntat bra tid i förra helgens tävling Ultimate OCR i Stockholm så fick jag veta att jag lyckades få en kvalplats till OCR European Championships (EM), vilket ska bli superkul och spännande!

Ultimate OCR var en av de bättre hinderbanor jag sprungit då det var väldigt bra terräng som mestadels bestod av skog och lite berg upp och ner och distansen på 11 km är en lagom distans för ett kvalificeringsrace till EM! Bjuder på en liten video i slutet av inlägget.

De flesta hinder var bra byggda och roliga med mycket klättring som är min starka sida, det som var mindre bra var att de inte hade någon ”fast lane”.

Fast lane menas med att de har en mer avancerad väg man kan välja i de flesta hinder så att de som är duktiga på att ta hinder ska slippa stå i kö och tappa en massa dyrbar tid vilket hände mig på det sista hinder som resulterade i att jag tappade 8 MINUTER bara på att stå i kö och se på en människa som stod  still och vägrade släppa greppet fast den inte hade någon chans att ta sig vidare…

Förberedelserna inför EM

Men återigen så blir det kort träningsperiod inför nästa tävling som då blir EM den 12/6!

Då jag kände i detta race att min styrka i alla hinder inte var några problem så kommer jag ge 110% på kondition/backintervall träning den kommande månaden!

Min kärlek för den här sporten

Det som är det mest fantastiska med denna sport (bortsett från att det ger underbar helkroppsträning och ett sjukt flås) är alla trevliga och hjälpsamma människor man träffar på tävlingarna.

Bortsett från så många andra sporter så är OCR en sport där ALLA hjälps åt och visar att de bryr sig om varandra såväl innan och efter racet som under racet där de hjälper folk som har problem att ta sig igenom vissa hinder.

Kan säga att 9 av 10 gånger som man springer förbi folk så får man alltid en schysst kommentar som tex ”bra jobbat, kom igen nu!” eller ”Sjukt bra tempo, fortsätt så!”.

Självklart peppar man även de folk man springer förbi också och försöker få upp dom i tempo om dom bara går (om det inte är i en väldigt tung uppförsbacke och man andas så tungt så att det inte finns tillräckligt med syre för att få fram ett ord).

Vill du ha hjälp?

Nu har OCR-säsongen verkligen dragit igång och Toughest, Tough viking och MÅNGA andra race går var och varannan helg runt om i hela landet och norden så är du sugen på att prova ett race eller kanske bara vill provträna lite och känna på vad det är för träning som krävs för att orka genomföra ett race?

Då finns jag här för just DIG och hjälper dig mer än gärna att få en förståelse för hur underbar denna sport är och träningen man får på köpet när man krigar sig igenom dessa race 😉

Kort video från EM-kvalificeringen

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Robin Forsbacka är personlig tränare. Han deltog i OCR EM 2016, så kort sagt är han expertisområde hinderbanor & funktionell träning.

På bloggen kan du vänta dig praktiska tips kring träning, samt att du får följa med han på olika tävlingar och annat intressant.

Gå till Robins profil
30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp