Kategorier

Bästa receptet på hemmagjord Granola?

Du har säkert tänkt tanken många gånger men precis som jag – är du alldeles för lat för att göra det.
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort min alldeles egen Granola, och jag säger bara wow.

Fördelar med hemmagjord Granola

Vad är då fördelen med att göra sin egen granola?

1. Ett billigt alternativ

Först och främst skulle jag vilja påstå att det framförallt är ett billigare alternativ. För tillfället är just Granola ett populärt mål att ha på sitt frukostbord, till mellanmålet eller innan man går till sängs.

Skulle vilja påstå att Paulúns granola ligger sjumilakliv före sina konkurrenter med sin faktiskt helt underbart goda granola. Min klara favorit är Kakao & Hallon.

hemmagjordgranola2

En förpackning granola kakao & hallon från Paulúns kostar någonstans runt 50-lappen. Är man då en familj räcker den inte länge..

2. Du får koll på vad du faktiskt stoppar i dig

Förutom att det blir ett billigare alternativ så får du även koll på vad som faktiskt är i din granola.

Du har kontrollen att välja det DU vill ha i din granola, efter ditt tycke och smak. Jag älskar t.ex. torkade tranbär vilket var ett självklart val i min granola som jag längre ner kommer dela med mig av.

Men som sagt så bestämde jag mig för att experimentera fram en nyttig men god granola med dem ingredienser som just jag gillar. Där kommer då b.la. tranbären in.

Jag väljer även ekologiskt, helt naturella nötter och absolut inget tillsatt socker. Jag får en granola som är god, räcker längre och som framförallt är billigare.

Ett vinnar-recept

Nu tänkte jag dela med mig av mitt one and only recept på min variant av granola.

Det tar dig inte längre än 30 minuter så har du gjort en alldeles egen granola.

Ingredienser

100gram nötter (Hassel, cashew & paranötter) – Här kan du välja dina favoritnötter.
7-8dl havregryn – Här kan man köra hälften rågflingor om man föredrar det.
1dl Agavesirap – Ett nyttigare alternativ än honung.
1dl konc. äppeljuice
1dl kokosflingor
1dl naturella pumpakärnor
1dl linfrön
1dl torkade tranbär – Byt ut mot just ditt favoritbär.
Som jag nämnde tidigare gillar jag kakao, så jag blandar även i lite av det.

Hur du gör

  1. Sätt ugnen på 175°c och börja grovhacka dina nötter.
  2. Blanda ihop havregryn, kokos, och dina 100g nötter i en bunke.
  3. Rör ihop agavesirapen med äppeljuicen i en skål, ringla det sedan över din havregrynsblandning och rör om ordentligt.
  4. Fördela sedan granolan jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt kakaon om så önskas.
  5. Tillaga i ugn cirka 15-20min. Ta ut plåten efter halva tiden och rör om.
  6. Låt det sedan svalna och rör till sist ner pumpakärnorna, linfröen samt din torkade frukt.

Finito!

Det här smakade underbart och det är absolut inte sista gången jag kommer att göra detta. Men nästa gång tänker jag ta ut plåten i tid…. Sen till dig som har familj, det absolut bästa med det här receptet är att du i efterhand kan välja exakt vilken torkad frukt just du vill ha i din tallrik!

Stort lycka till och hör gärna av er om ni testade mitt recept eller om du modifierade det till något bättre!

Nu vill jag önska dig en riktigt trevlig lördag, jag hoppas du som är ledig passar på att hitta på något kul, det är du värd!

Lägg gärna upp en bild på Instagram med din specialgoda, hemmagjorda granola. Och glöm inte använda hashtaggen: #Styrkafamiljen #hemmagjordgranola

hemmagjord granola

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Mikael Pettersson är försäljningsansvarig på Styrkafamiljen. Som föredetta ishockey-spelare har han stort intresse för hälsa och fitness.

Här på bloggen får du ta del av hans recept och annat smått & gott från sina års erfarenhet av träning och kost.

30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp