Kategorier

Den stora skillnaden på träning och personlig träning

Dem flesta av oss har någon gång hört att ”du måste bryta ner kroppen för att den sedan ska kunna bygga upp sig igen och bli starkare.” Men vad betyder det egentligen?

Människan är skapad på det sättet att du måste göra av med energi för att få mer energi. Konstigt? Kanske, men med hjälp av träning så bryter du alltså ner kroppen som sedan möjliggör för en återhämtningsperiod där kroppen rustar upp sig för att klara av sådan ansträngning bättre nästa gång.

Det här leder såklart till en starkare och friskare kropp. Du mår bättre, förskjuter åldrandet och får mer energi i vardagen till allt du tycker är roligt.

För att få dem här positiva effekterna så är det superviktigt att du hela tiden utmanar din kropp.

”Den bästa träningen är den som blir av” säger jag ofta som personlig tränare och det stämmer i många sammanhang, men du får onekligen mycket mer av dem positiva effekterna när kroppen utmanas och verkligen blir pressad under träningstillfället.

Sen tillkommer det här med att äta rätt kost, behålla motivation och inspiration till träningen, träna rätt så du inte får skador, kunna prioritera det långsiktiga målet utan att tappa bort dig på vägen och alla andra faktorer som förhindrar dig från att uppnå ditt mål.

Att ha en personlig tränare vid sin sida är något alla kan dra nytta av, erfaren som oerfaren

Det finns otaliga anledningar till varför det är bra att ha en PT, men bara för att nämna några…

  • Du vill starta ett hälsosammare liv men är överväldigad av all information som finns där ute och vet inte vart du ska börja
  • Du behöver rehabilitera eller förebygga en skada eller sjukdom
  • Du behöver någon som alltid håller dig i fokus och håller din motivation uppe
  • Du vill gå ner i vikt men har aldrig lyckats bibehålla vikten utan hamnar alltid i ett jojobantande för att du inte vet dem grundläggande principerna bakom hållbar viktnedgång
  • Du vill ta din träning till nästa nivå eller elitsatsa
  • Eller något så simpelt som att du känner att du verkligen är i behov av motivation, inspiration och variation

En personlig tränare har en enda uppgift. Att ge dig resultaten du söker i din träning. Det är vad hen finns där för. Och för att göra det så krävs det både kunskap, glädje och passion.

Boka en fri konsultation med någon av våra personliga tränare för att lägga upp din skräddarsydda plan mot ditt fitnessmål.

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Dan Andersson är VD för Styrkafamiljen och har en bakgrund som personlig tränare och massör sedan 2012. Här på bloggen delar han med sig av den kunskapen han har samlat på sig under åren.

Läs fler artiklar från Dan
30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp