Kategorier

Vad är den perfekta drömkroppen?

Ja, så vem är det egentligen som avgör vad den perfekta kroppen är? Hur den perfekta kroppen ser ut?

Till att börja med… Det finns ingen perfekt kropp.

Tråkigt nog har vi ett dilemma i dagens samhälle där den ”perfekta kroppen” har blivit ett ideal för många. Ett orimligt ideal för dem flesta men som folk ändå gör vad som helst för att försöka uppnå.

I min värld finns ingen perfekt kropp, utan det finns bara en drömkropp för varje enskild individ.

En väckarklocka…

Det hela slog mig när jag pratade med en nära vän som sa:

”Det är ganska sjukt att man sitter mån-fre och äter jättenyttigt, allt bara för att inte bli ”tjock”. Sen så gnäller jag på att livet inte är roligare när jag egentligen får äta precis vad jag vill?”

Det fick mig att tänka till. Jag tittar på personen frågande och tänker, hen är inte tjock på långa vägar och ser väldigt bra ut för den delen också. Men vad är det då som får oss att göra så här? Vad är det som tar fram detta beteende hos många utav oss?

Är massmedia fienden?

Jag tror mycket handlar om massmedia och hur utseendefixerade vi har blivit på senare år till stor del på grund av media. Hur allting måste verka perfekt utåt sett i t.ex. sociala medier eller när man träffar någon gammal vän. Hur reklamer fixeras på att hitta dem snyggaste modellerna med dem mest perfekta kropparna.

Och hittar dem inte någon med en ”perfekt” kropp, ja då skapar dem det med program som photoshop i datorn. Det har vi ju alla sett videos på.

I dag har reklamen nått sådan utsträckning att den har både positiv och negativ inverkan på oss. Oftast tar man till sig saker som man inte tänker på eller kan rå för.

Kroppsbild mätning

Dagens hets kring dieter och quick fixes

Ta bara alla olika dieter som ploppar upp lika ofta som en annan byter kalsonger. Du har LCHF, 5:2 dieten, stenålderskosten & GI-metoden för att nämna några.

Paolo Roberto kan man följa på Instagram om man vill (1paolo2), det gör jag. Han är en svensk-italiensk produkt som är känd för att säga vad han tycker och tänker.

Det jag gillar med honom är att han är öppen med vad han tycker och sågar många av dem dieter som ploppar upp. Han visar respekt mot dem som faktiskt går efter dem men säger att för honom är det HUR kroppen mår, inte hur den ser ut som är det viktiga.

Sen bjuder han också på ett och annat gott skratt med sina kommentarer.

Många tidningar använder sig t.ex. av kändisar – ”Gör som Adele, använd 5:2 dieten och tappa 10kg på endast 2veckor (!).”

Det faktum att många vill göra som sina idoler är inte ett problem i sig, utan just den dieten kanske inte har någon inverkan alls på just dig. För att inte tala om hur tidningsannonser som denna matar på oss om ”quick fixes” istället för långsiktiga och hållbara förändringar.

Vissa dieter kan t.om. vara mindre bra för din kropp, och okunskapen i det hela kan göra att det faktiskt slutar i fiasko.

Det jag menar är att alla dieter är inte till för alla, så tillsammans med t.ex. en PT så kan man komma fram till vad som passar just dig för att få det bästa möjliga resultatet.

Det som skrämmer mig mest är att samhället har skapat ett ideal som många av oss inte kan nå upp till. Ett ideal som för många är något som krävs för att passa in, för att må bra.

Du är bra precis så som du är

Jag vill bara säga att ALLA ska vara nöjda med sin kropp och vad man har åstadkommit såhär långt.

Jag gillar verkligen reklamen som Match.com gjort; ”Det du inte gillar med dig själv, älskar någon annan”.

Jag tänkte även dela med mig av den här så förstår ni vad jag menar:

Jag önskar att alla kunde tänka så.

Men i slutändan är det enda som spelar någon roll vad DU känner. Utan att tänka på vad alla andra tycker och tänker, ställ dig frågan: Är jag nöjd med mig själv? Är jag tillräckligt bra som jag är? – JA, det är du!

En hälsosam livsstil

Det vi på Styrkafamiljen eftersträvar är en livsstil. Ett val i rätt riktning mot ett sundare liv. Vi vill inte att någon ska tok-köra mot något som får en temporär lösning. Vi vill att varje enskild individ ska må bra.

Vi vill tillsammans med dig skapa ett levnadssätt som är bra för just dig, någonting som är hållbart i längden.

Tre enkla tips till dig mot ett sundare liv:

  • Motionera dagligen – Om det så är en 30 minuters promenad
  • Ät balanserad husmanskost – det kommer man långt på
  • Sätt upp delmål – t.ex. nästa vecka ska jag klå milen på 52 minuter..

För visst vill vi alla må bra och leva ett långt och lyckligt liv – Det vill iallafall jag.

Dela gärna artikeln med dina vänner:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Om författaren:

Dan Andersson är VD för Styrkafamiljen och har en bakgrund som personlig tränare och massör sedan 2012. Här på bloggen delar han med sig av den kunskapen han har samlat på sig under åren.

Läs fler artiklar från Dan
30 dagars nöjdhetsgaranti
24h svarsgaranti av din online-PT
Styrkafamiljen Vit Logotyp