Äventyr och naturupplevelser i norra Sverige

0
410

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Uppe i norra Sverige ligger Norrland som består av nio landskap: Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland. Här finns bland annat Kiruna, Jukkasjärvi och andra städer, orter och samhällen. Du som på fritiden gillar att uppleva vacker natur och hitta på äventyrliga saker, du bör ta dig norrut. För att hitta mer inspiration till upplevelser, besök gärna https://truestory.se, som är en upplevelseplattform med en massa bra information. Norrland må vara något man tänker vara ett vinterresmål, men det är minst lika vackert här under sommaren. Uppe i norr mellan mitten av maj fram till mitten av juli så går solen aldrig ner. Du kan därmed vara ute och se dig omkring oavsett vad klockan är.

Upplevelser och sevärdheter

Uppe i norr finns det en hel del att se och göra. Missa inte att ta dig upp med linbana till Aurora Sky Station. Här kan man se midnattssolen, eller norrskenet, beroende på när du är där. Ett annat ställe som är häftigt att uppleva, det är så klart Ishotellet som ligger i Jukkasjärvi. Detta hotell är helt uppbyggt i is! Stanna över en natt, eller ta en drink i deras isbar. Givetvis är även drinkglasen i is.

Norrland är perfekt för dig som vill uppleva naturen på olika sätt. Om du gillar att vandra så kan du börja i Kiruna och ta korta turer. För längre tur så har du annars Kungsleden som sträcker sig ca 450km mellan Abisko i norr och Hemavan i söder. Tar du dig till Riksgränsen, så kan du åka skidor, oavsett om det är sommar eller vinter.

Lapplands storslagna natur är inte heller det fel att upptäcka. Här finns bland annat bergsområdet Kebnekaise så väl som fjällkedjan Skanderna. Det finns även gott om nationalparker och naturreservat. Bland annat Lapponia som består av nationalparkerna Padjelanta, Sarek, Stora Sjöfallet och Muddus samt naturreservaten Sjaunja och Stubba.