Börja pärla

0
56

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En kul sysselsättning för barn i alla åldrar, ja till och med vuxna, det är att pärla. Det går med pärlor från Hama att göra fina pärlplattor till exempel. De går även att använda för att göra fina halsband, armband eller andra smycken av. Pärlorna går även att använda för att göra fint pynt eller fina dekorationer av. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad du kan göra med dessa pärlor. Om du vill, köp hama pärlor online. Hama är idag en av de allra största producenter när det kommer till rörpärlor. Idag så säljs dessa pärlor i över 50 länder, över hela världen. Hama är danskt och de startade sin verksamhet 1961. Då som producenter av sugrör och andra plastartiklar. Sedan utökades sortimentet med bland annat pärlor. De tillverkar även så kallade stiftplattor, som man kan sätta fast pärlorna på. De finns i många storlekar, former och mönster. Att pärla mönster på en platta och sedan stryka dem med ett strykjärn är ett vanligt sätt att använda dessa pärlor på.

Olika sorters Hama pärlor

Hama pärlor finns idag i många olika varianter, storlekar och färger. Bland annat finns Hama Mini, Hama Midi och Hama Maxi.

När det gäller Hama mini så är dessa rörpärlor ganska små, då de har en diameter på 2,4 mm. Denna typ av pärla rekommenderas från 10 år och uppåt. Dessa pärlor kan användas till att pärla med, göra mönster och stryka, eller sy fast dem på olika saker. De passar även bra för att göra så kallad pärlsömnad med. Du kan göra smycken, bälten, bordstabletter, glasunderlägg och en massa mer. Då pärlorna är ganska så små, så är det oftast lättast att hantera dem med hjälp av en pincett. Dock kan du även använda händerna och öva din finmotorik.

Hama Midi är även det en rörpärla men den har 5 mm i diameter. Den rekommenderas från 5 år och uppåt. Du kan använda den för att sy på saker, eller göra figurer och stryka med strykjärn. Dessa pärlor passar även bra att trä på snöre för att skapa fina halsband eller armband med.

Passa även på att satsa på olika stiftplattor. Stora fyrkantiga plattor är bra för att lägga fria mönster, bilder med mera. Sedan finns det även former och figurer att välja mellan. Ett tips är att göra fina figurer, stryka dem samt sätta en magnet bakpå med lim, så har du en fin kylskåpsmagnet.

Skapa vad du vill med Hama pärlor

Det kan vara smart att köpa olika storlekar av Hama, så att du kan göra många olika saker med dem. Det finns ofta att köpa dem i små påsar eller hinkar. Med pärlor från Hama kan du göra pärlplattor, smycken, dekorationer, pynt, samt en massa mer. Med dessa pärlor kan du enkelt designa dina egna mönster och motiv så väl som att det även går att använda färdiga mönster och schabloner. Det enda som sätter gränsen, det är den egna fantasin. Att pärla passar alla, vuxna som barn!