Det magiska med LCHF

0
51

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

LCHF betyder Low Carb High Fat. Det går ut på en lågkolhydratdiet som innebär en kost som utesluter kolhydrater och socker, men fokuserar istället på att du äter extra mycket proteiner såsom kött, fisk, ägg, och även fett i form av grädde och ost.

Varför LCHF?

En diet med LCHF kan hjälpa till att sänka blodsockervärdet och jämna ut blodsockerkurvan. Det innebär en jämnare energinivå och ger ett skydd mot ohälsosamma blodsockertoppar. Halterna av insulin i kroppen sänks och även sänkta nivåer av blodfetter i kroppen har noterats. Så kallade triglycerier.

Hur du planerar ditt liv med LCHF

Tänk nytt och planera inköp efter planerade måltider. Ett tips är att satsa på lchf matkasse. Matkassen med LCHF är alternativet då man vill ha det smidigt och enkelt, och eftersom matkassarna är skräddarsydda efter önskemål så säkerställer det en kolhydratssnål vardag med mycket protein och hälsosamma grönsaker. Här har någon annan inhandlat och anpassat önskade råvaror som krävs för en LCHF-diet. Men självklart så kan man anpassa sin hälsosamma vardag utan lchf matkasse. Planera dina anpassade måltider och skriv sedan inköpslistor efter dessa. Det gör det lättare att hålla koll på sin diet. Och nå sina mål!

Att gå ner i vikt med LCHF

Kolhydrater bidrar till att blodsockret höjs. Det innebär en lägre insulinnivå. Eftersom de “vita” kolhydraterna, såsom socker, pasta, mjöl, ris och bröd tas bort och ersätts av grönsaker, protein och fett så friges energi och aptiten minskas. Det resulterar i viktnedgång.

  • Inspiration och menyer finns att hitta på nätet.
  • Alternativet att finna lchf matkasse är också en möjlighet.
  • Tänk på att tillsätta kosttillskott i form av vissa vitaminer och mineraler när du kör en LCHF-diet eftersom denna diet utesluter frukt och ett flertal bär på grund av dess socker.
  • Rådgör alltid med en läkare eller dietist ifall du är osäker på dina personliga förutsättningar inför en LCHF-kost.