Enhetlighet kan stärka familjen

0
1539

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det viktigaste när man önskar starka sina familjeband är såklart hur man beter sig mot varandra. Hur mycket omsorg och kärlek man visar och att man prioriterar tid till umgänge med full närvaro. Man kan ha många olika personligheter och viljor representerade i sin familj. Det är dock ofta en fördel om man har en gemensam syn på viktiga värdegrunder. När det handlar om livets grundläggande frågor bör man hålla ihop och stå samman som en enhet. Att skapa en känsla av enhetlighet kan som sådant vara med till att stärka familjens band. Vi människor är grundläggande flockdjur som trivs i grupper där vi känner oss hemma. Och den viktigaste av dessa grupper och gemenskaper är väldigt ofta familjen.

Gemensamt uttryck skapar tillhörighet

Som de flockdjur vi alltså är gör vi det hela tiden. Vi klär oss, och på andra sätt utrycker oss på ett sätt som matchar en viss grupptillhörighet som vi önskar. Det kan handla om allt från språk till klädstil eller livsstil. Vi kopierar dem som vi gärna vill identifieras med. Det är detta grundläggande behov som gör att det har uppstått en hel industri med bloggare och andra så kallade influencers. Kända människor har länge varit ambassadörer för olika klädmärken och annat som har med livsstil att göra, fenomenet är med andra ord inte nytt. På samma sätt kan en viss enhetlighet stärka familjebanden i en vanlig familj

Matchande kläder vid utvalda tillfällen

Ett sätt att skapa enhetlighet inom familjen kan alltså vara att gå klädd på ett liknande sätt. Men ok, att gå runt en hel sommar i matchande träningsoveraller som många svenska husvagnscampare gjorde i 70 och 80 talen känns nog lite fånigt i 2019. Men idén är alltså ganska förnuftig eftersom det skapar enhetlighet och stärker känslan av samhörighet. Ett lite mera modernt sätt att använda strategin kan vara att ha matchande kläder eller accessoarer vid valda tillfällen. Man kan exempelvis skapa traditioner som att man skaffar en viss typ av jultröja till familjen. Runt julhelgen och annat julfirande kan man på så sätt vara enhetlig och styrka sina familjeband.