Gör om ditt badrum

0
565

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Badrummet och köket, det är de två rum de allra flesta vill renovera. Men det är även de två renoveringar som kostar allra mest att göra. Om du inte har de pengarna just nu, men ändå vill göra en förändring, så kan du göra det med små medel. Det går att köpa en ny spegel med belysning, lite nya handdukar och ett nytt duschdraperi till exempel. Det kan räcka så eller så köper du mer badrumsinredning som du gillar. Att renovera kan dock vara en bra idé, särskilt om du har ett mycket slitet badrum. Pengarna du investerar kan du få tillbaka om du säljer, då renoveringar ökar värdet på huset.

Renovera hela eller delar av badrummet?

Ibland är det ju dessvärre så att du måste göra en total renovering av badrummet. Kanske det börjat läcka i toaletten eller så har du fula, bruna våtrumstapeter från 70-talet du inte längre orkar se. Det är inte så kul att hänga en badrumsspegel på en sån tapet. Tänk bara på att ta in hantverkare för el och vvs! Om du bara ska göra om lite, på egen hand, så går det ju bra att enkelt byta ut handfat och toalettstol. Du kan även byta ut duschen mot badkar eller tvärtom. Om du har kakel som är ok så kan du förändra det genom kakeldekor. Billigare än sätta upp nytt.

Du kan få ett snyggt badrum, helt utan att renovera och det bara genom att göra små förändringar. Satsa på badrumsspeglar med belysning och annan bra badrumsinredning. Textiler av olika slag är enkla att byta ut som dina handdukar, badrumsmattan, draperiet till duschen med mera. Du kan även köpa nya krokar, små korgar för förvaring och en snygg hylla. Växter är inte fel heller att ha i badrummet. Sedan så klart en spegel med belysning samt bra övrig belysning.