Hur mycket väger ditt barn?

0
153

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Alla som fött barn minns de viktiga första minuterna när man väntar i spänning på att få sin nya bebis i famnen för första gången. Sedan kommer det stora ögonblicket samtidigt som känslor och tankar flödar fritt.
Kanske föreställer du dig barnets framtida liv i en snabb inre bild, du kanske funderar och tänker på hur du vill göra allt för att hjälpa ditt barn att få ett bra liv. Du känner hur du vill ta ansvar för barnet och ge det all din kärlek medan det växer upp.

Alla dessa tankar och känslor kan sedan ofta avbrytas av att en nykter röst sakligt säger att barnet behöver tvättas, vägas och mätas. Du måste släppa taget om din nya lilla guldklimp men får kanske titta på när en sköterska placerar din bebis på en liten babyvåg. Detta kan vara ett ögonblick då du ser hur liten och oskyldig en bebis faktiskt ser ut när den ligger där och sparkar på vågen med darrande armar och ben.

En bild av hälsa och välbefinnande

Babyvågen är ett viktigt verktyg eftersom barnets vikt bidrar till att ge en bild av både hälsa och allmäntillstånd. Vågen används även i barnets vidare liv fram till ca 1 till 2 års ålder vid olika hälsokontroller på BVC.

Vägning slutar dock inte där –som vuxna hoppar vi fortfarande ofta upp på en personlig våg för att se om vi ska dra ner på chokladbullarna, glassen och den feta skinkan ett tag. Eller så kanske det visar sig att vi faktiskt får lägga på ett par kilon och därför ger oss själva grönt ljus att gå en promenad till konditoriet!

I vilken ände av viktskalan vi än befinner oss så kan det vara nyttigt att ha en våg i hemmet – oavsett om det är för bebisen, oss själva eller kanske hunden eller katten!