Husleverantör – så hittar du rätt

0
887

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Förberedelser är a och o för dig som vill ha ett nytt hus byggt. En husleverantör har ett enklare jobb framför sig om du som kund vet vilka krav och önskemål samt vilket budget för huset. Då kan husleverantören göra ett bättre jobb vilket leder till att du också blir mer nöjd i slutändan.

Ett första steg är att titta i en huskatalog för att sedan välja vilken typ av entreprenad som du vill ha. I denna text ger vi dig några tips.

Hitta inspiration i en huskatalog

Hitta inspiration genom att läsa igenom huskataloger, tidningar, bloggar etc. för att få inspiration om hur ditt hus ska se ut. Därefter kan du kontakta en husleverantör för att se hur du kan få det hus som du önskar.

Anebyhus huskatalog är en utmärkt katalog där du kan få inspiration och tips om hus och olika byggnadsstilar. Den beställs gratis på Anebyhus hemsida och ger timmar av härlig inspirationsgivande bläddring.

Välj rätt typ av entreprenad

Uppskattar du trygghet eller är du mer en äventyrlig person som inte har problem att ta risker med möjligheten att spara pengar? En viktig fråga att ställa sig själv vid val av entreprenad då det finns i huvudsak två alternativ.

Totalentreprenad – gör hela jobbet

En totalentreprenad är för dig som söker trygghet. Med en totalentreprenad anlitar du endast ett företag som tar hand om allt åt dig – de har fullt ansvar för hela byggprocessen. Om tex. en underleverantör går i konkurs eller får ekonomiska svårigheter ligger det inte på dig. Istället ligger det på totalentreprenaden som har avtal med företaget.

Spara pengar genom att göra mer själv

Om du inte väljer en totalentreprenad behöver du själv ha kontakt med alla olika aktörer, företag och partners som gör jobb i huset som rörmokare, elektriker, målare, etc. Du sparar visserligen pengar på detta sätt men riskerna blir högre och det kräver mer administrativt arbete från din sida.