Kaffebryggaren med en central plats i svenska hem

0
583

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Morgonens viktigaste rutin för många är att ta sig en kopp kaffe. Dagen kommer helt enkelt inte igång utan en god kopp av den kolsvarta drycken. Oberoende av om du dricker kaffe för att du inte kan vakna utan en ordentlig kopp utan du har mer njutningsfulla orsaker till det så står en sak i fokus- kaffe ska smaka fantastiskt gott. Här är den rätta platsen att säga att kaffesorten inte är den enda som bidrar till kaffets smak – kaffebryggaren spelar en väsentlig roll också. Hur hittar du en bra kaffebryggare? Ett smart sätt att lösa det på är genom att titta på kaffebryggare test. Där finns det oftast gott om överskådlig information om olika produkter och deras funktioner.

Kaffet i sig spelar stor roll i svenskarnas hem. Anledningen är att svenskarna är en av världens största kaffekonsumenter. Därför är står kaffesorter, kaffebryggare, kaffemuggar och en god fika i centrum för de flesta svenskar.

Viktigt att tänka på

Kaffets smak påverkas av hur det är bryggt. Själva smaken är något subjektivt och individuellt. Kaffebryggare skapar olika smaker beroende på kaffesorten och dess egna funktioner. Vilken bryggare gör godaste kaffet beror på vem som kommer att dricka det. De flesta tar hänsyn till bitterhet eller ifall smaken blir bränd eller inte.

En del av smakelementen beror på vattnets temperatur, hur snabbt det rinner genom filtret och värmen som kaffebryggaren håller när den slutat brygga. Här kommer några viktiga faktorer som du bör tänka på när du väljer kaffebryggare:

  • Temperaturen vid bryggning bör vara mellan 92 till 96 grader.

  • Värmehållningen är av stor betydelse. För ett nybryggt kaffe ska det vara mellan 80 och 85 grader.

  • Droppstopp är bra då det blir mindre risk för vattenolyckor

  • Glöm inte att formen och en fin design gör en gladare.

Idag är många kaffebryggare godkända enligt ECBC-standard (European Coffee Brewing Center) som är ett norskt laboratorium. Där testas olika kaffebryggare då tanken är att säkerställa att de brygger kaffe på bästa möjliga sätt.

Kaffets betydelse för svenskarna

Som det nämndes tidigare spelar kaffe stor roll för svenskarna. I Sverige konsumeras det cirka 3,2 koppar kaffe per person varje dag vilket placerar landet som nummer två efter Finland när det kommer till kaffekonsumtion i världen. Det har diskuterats mycket kring varför vi svenskar dricker så mycket kaffe. Vissa menar att det har med vädret att göra. Kaffet piggar upp oss när det är kallt och grått ute.