När du ska köpa nytt kylskåp

0
659

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du planerar att köpa nytt inom kyl och frys, så finns det många modeller att välja på. Ska du byta ut det du har, eller är det kanske hel köksrenovering på gång? Renoverar du köket har du lite mer valfrihet och kan anpassa det nya köket efter det kylskåp du väljer. Annars är det viktigt att mäta där hemma, så att du får plats med ditt nya kylskåp. Fundera på om det är ett fristående som passar dig bäst eller om du vill bygga in det och integrera det med resten av inredningen. Det kan vara snyggt att ha det enhetligt i köket.

Vilket kylskåp passar dig?

Idag finns det en mängd olika kylskåp att välja mellan. Du hittar billiga kylskåp här. Du kan välja kombinerad kyl och frys, eller ha en av varje, stående bredvid varandra. Det finns kylar med dubbeldörrar så väl som enkeldörrar. Det finns olika färger, rostfritt, med glasfront och massa mer. Sedan så har kylskåpen även olika plast, eller kapacitet som man säger. Den brukar mätas i liter. Om du handlar mycket åt gången kan det vara idé satsa på större modell. Samma om du har stor familj. Är du ensam kan det räcka med ett mindre kylskåp med frysfack eller att den är hälften/hälften.

Välja rätt modell

Det finns även andra saker att fundera på i valet av kyl. Det är rätt bra att välja ett kylskåp som är lätt att göra rent, med inredning som går ta ut. Basera valet av kyl även efter vad för livsmedel du brukar handla. Om du ofta handlar hem frukt och grönt så är det bra att ha en kyl med stora frukt- och grönsakslådor. Du som ofta har drycker i kylen du kan satsa på ett flaskställ. Det finns även separata vinkylar att köpa om det är den drycken du vil hålla kall.