När kan barn lära sig simma?

0
1468

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En livsviktig kunskap alla bör ha, det är att kunna simma. Därmed är det bra att tidigt ge ditt barn vattenvana. Det kan du göra redan när ditt barn är mycket litet. Sedan finns det ofta så kallat babysim att delta i och det efter att barnet är 3 månader. Innan det kan du ge barnet vattenvana genom att bada hemma i badkar eller balja. När barnet sedan är mellan 1-2 år så är det inte fel att börja på babysimgrupp eller minisimgrupp. I denna ålder gillar barnen när det händer saker och de vågar gärna testa på att hoppa till föräldern från bassängkanten.

Dags för att lära sig simma

Barnet kan börja lära sig simma från 3–4 års ålder. Det är då inte fel att använda simutrustning som armringar eller simpuffar, se mer här. Barn i denna ålder börjar få det lättare med koordinationen så att de lär sig använda benen och armarna. När du lär barnet simma, låt det ske på barnets villkor, det är aldrig bra att tvinga, eftersom det kan ge en rädsla för vattnet.

När barnet är mellan 5–6 år så vill de själva ofta lära sig simma, om det är så att de inte redan har grepp om hur man gör. De har i denna ålder en uthållighet som är längre som gör det lättare att lära dem simma.

Från en ålder på 7 år och uppåt så kan de flesta barn simma. Dock ska de inte lämnas ensamma i vattnet. Om du vill ha egna badkläder för att vara med i vattnet så hittar du det på Watery.se.

Lär ditt barn badvett

Det finns en del badvett som är bra att låta barnen lära sig. Bland annat att de alltid bör berätta var de ska bada samt när de tänkt komma tillbaka. De bör även lära sig att alltid bada tillsammans med någon samt att de inte bör hoppa eller dyka på okänt vatten.