Piffa upp barnens kläder själv

0
1138

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Tycker även du att barnen växer så det knakar och kläderna bli för små direkt? Om ni dessutom har flera barn i familjen så blir det oftast så att de yngsta barnen får ta över de kläder som de äldre syskonen växt ur – vilket de inte alltid är så glada över. Många barn får dessutom kläder av släktingar och familjevänner med lite äldre barn. För att slippa köpa nytt kan du enkelt piffa upp kläderna med några enkla tricks, så att de blir som nya!

Häftiga skosnören

Speciellt ljusa skor blir lätt smutsiga när barnen är ute och leker och det kan verka omöjligt att få skosnören rena. Det bästa sättet att få skorna att se splitternya ut är att köpa nya skosnören! För yngre barn som tycker att det är svårt att knyta skorna eller vars skosnören lätt öppnas kan du prova knytfria snören, för att undvika att barnen snubblar i dem. Skosnören som dessa hittar du till exempel online på Feetunique.se. Där kan du beställa hem skosnören i alla storlekar och färger. De erbjuder allt från platta och breda snören till smala, runda snören för finskor, samt snören med mönster eller glitter.

Söta symärken

Har barnets favorittröja fått en fläck som inte går bort i tvätten eller jeansen fått ett hål på knät? Det fixar du smidigt med söta symärken. I textilaffärer och pysselbutiker hittar du symärken och lappar i flera olika storlekar med många motiv att välja mellan. Låt gärna barnen själva välja sina favoritmärken. De flesta märken kan strykas fast på tyget och sedan sys runt kanterna så att de hålls på plats.

Gör om gamla plagg

Du behöver faktiskt inte vara en mästare på att sy för att göra om gamla kläder. Om ett par byxor har ett hål på benet eller en tröja har fläck på ärmen kan du helt enkelt göra om byxorna till ett par häftiga shorts och tröjan till ett somrigt linne.