Så minskar du nojan hos föräldrarna

0
192

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Som nybliven förälder finns det extremt mycket som man kan noja sig över. Alla vill såklart ha det bästa för sitt barn så att barnet får en trygg och säker uppväxt, och då kan smågrejer i vardagen ses som potentiella faror.

Här kommer vi nu att spräcka myten om sådant som tidigare ansetts hälsovådligt, men som inte nödvändigtvis längre är det.

Nappar utan hälsorisker

Studier visar att det finns väldigt många föräldrar som motsätter sig användandet av napp för sina barn. För det första är de rädda för att napparna innehåller farliga kemikalier som inte är bra för barnet, och för det andra anser de att napparna lätt förväxlas och blir smutsiga och hälsovådliga.

Det finns dock nappar av bra kvalitet på marknaden som man inte behöver oroa sig över.

  • Dessa nappar med namn av hög kvalitet är ett gäng smarta och tåliga nappar. Att gravera in barnets namn på nappen är den perfekta hygieniska lösningen på problemet när tiotals likadana nappar blandas ihop på förskolan. Graveringen håller även vid kokning och sterilisering av nappen.
  • Ett annat utmärkt val är Philips Avent napp, eftersom den uppfyller alla kriterier på säkerhetsstandarder för nappar. Den är även lätt och mjuk, vilket gör användningen bekvämare än vid användning av andra slags nappar som är hårda och obekväma.

Fabrikat är inte nödvändigtvis dåligt

Hemlagad mat för barnet är förstås att föredra, men det är inte alltid man har tiden eller orken att kocka. Länge har det sagts att färdiglagad mat som köps på närbutiken inte är den bästa eftersom det innehåller många tillsatsämnen. Det här stämmer dock inte för barnmat, utan gäller främst för vuxenmat.

  • Nuförtiden finns extremt stränga krav för vilka slags ingredienser som får finnas i burkmat ämnade för småbarn.
  • Tillsatsämnen är så gott som icke befintliga i barnmat, eller så finns det i en obefintligt liten mängd som inte anses hälsovådligt för barnet.