Så väljer du rätt sorts utebord

0
139

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att ha ett utebord på din altan, terrass eller balkong, det är en rätt bra idé. Särskilt om du vill kunna sitta ute och äta, eller i alla fall ha någonstans att ställa av kaffemuggen eller drinkglaset. Idag talar man sällan om bara att välja utebord. De flesta satsar på att köpa utemöbler, där både bord och stolar ingår. Dock går det utmärkt att köpa både bord och stolar separat och av olika sort! Vad som passar dig och din uteplats, det vet du ju oftast själv. Om det bara är ett utebord du är på jakt efter, för att du redan har stolar, så kan det vara bra att välja ett bord där alla stolar får plats vid. Alternativt att du väljer att ställa bort ett par av stolarna. Mycket handlar ju även hur gott om plats du har för både bord och stolar.

Hur stort eller litet bord behöver du?

Du kan ju inte köpa ett bord som inte får plats på din uteplats, så du bör mäta upp vad du har rum med. Om du har obegränsat med yta, som en hel trädgård, då har du lite större valfrihet. Då kan du utgå från hur många det är som ska sitta vid bordet. Om ni är en stor familj som dessutom ofta sitter ute och äter, så är det ju rätt bra att välja ett större bord. Om du har ont om plats, men ändå behöver ett bra utebord, så finns det även mindre bord att satsa på. men då blir det mindre sittplatser.

Vad för material ska bordet vara i?

Om du redan har stolar i ett visst material så är det ju oftast snyggast att välja samma material. Idag finns det många olika material att välja mellan för utebord. Dessa finns bland annat i trä, konstrotting med glasskiva, plast och så vidare.