Semestern kan göras billigare

0
458

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Semestrar kostar pengar. Ibland alldeles för mycket för att det ska vara ekonomiskt hållbart. Men var lugn – det finns många besparingar att göra. Genom att dra ner på viss lyx och undvika fällor är det förvånansvärt lätt att dra ner på kostnader. Läs vidare för två tips för att åka på en billigare semester.

Våga testa tältet

Att tälta är underskattat. Många av oss svenskar är bortskämda och vill bo på lyxiga hotell som kostar skjortan. Tälta är något som vi alla borde prova – av flera anledningar. Det är lärorikt, du lär dig uppskatta ett skönt varmt boende när du kommer hem, det ställer krav på samarbete och flexibilitet.

Har du barn med på resan är det en ännu bättre anledning till att ta med tältet. Barn älskar tält! Låt det vara en del av barnens uppfostran och skäm inte bort ditt barn genom att alltid bo på hotell.

Att tälta sparar också pengar

Men den främsta anledningen till att tälta är såklart den låga kostnaden – en kostnad som ibland kan vara noll. Du har säkert någon vän eller släkting du kan låna ett tält gratis av – och vips har du ett gratis boende! Jämför det med dyra hotellnätter som äter upp mer än hälften av semesterkassan.

Ett lån – en temporär lösning

Ibland kan emellertid ekonomin vara ett problem. Så problematiskt att det kan stoppa en semester vilket givetvis inte bör vara fallet. Om du behöver ett ekonomiskt tillskott kan du ta ett mindre privatlån som ger dig det ekonomiska tillskottet du temporärt behöver. Läs på villkoren noggrant, gör en plan för hur du ska betala tillbaka det och ansök. Oftast går det fort och smidigt att bli beviljad lånet.

Ett vanligt och allt mer populärt sätt att få ett lån på är genom ett SMS-lån. Det finns Sms lån som beviljar alla typer av behov – däribland dig som behöver lån för en semester. På så sätt kan du och din familj äntligen få åka på den semester ni drömt om.