Tips för familjefesten

0
778

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Även om ni ser varandra varje dag är det många som inte spenderar tillräckligt med kvalitetstid med familjen. Många högtider som påsk, nyår, namnsdagar, för att inte tala om jul och födelsedagar, kan firas med en rolig fest för familjen. Att ordna en familjefest behöver inte vara så komplicerat, men se till att familjemedlemmarna hjälper dig genom att klä sig enligt temat, lägga undan mobiltelefonerna och njuter av varandras sällskap.

Planera festen

Börja med att bestämma om du endast ska bjuda närmaste familjen eller även några vänner och släktingar. Idén med familjefesten är att ni ska ha tid för varandra, vilket ofta är lättare om man är färre personer. Planera menyn och programmet enligt vad det är ni firar. Vårt bästa tips är att välja ett tema och följa temat fullt ut. Firar ni nyår kan du välja en flott meny, spela festliga låtar, dekorera med glitter och satsa på dukningen. På jul är det traditionell julmat och julmusik som gäller. Klä er i tomteluvor och dansa runt granen. Om ni firar en födelsedag kan du själv välja temat. Inspireras av ett speciellt land, som Hawaii eller japan, eller ett årtionde, som 20-talet eller 80-talet och dekorera, välj musik och meny enligt detta.

Programmet

Oavsett om ni bara firar med familjen eller även har övriga gäster kan du planera ett program för festen. Quiz eller bingo är klassiker som passar alla åldrar. Om ni endast firar med närmaste familjen kan ni plocka fram bordsspel och spelkorten eller avsluta kvällen med en film för hela familjen. Förbered med massor av snacks.

Om ni firar ett evenemang med presenter, som jul eller en födelsedag är presentutelningen en viktig del av festen, speciellt för barnen. För att slippa stressa dagen före festen är det bäst att köpa presenten i god tid. Det finns många fantastiska presenttips online. Du kan söka presenter för kvinnor, presenter för män eller presenter för barn och få många nya ideér!