Uppblåsbar Sup bräda

0
344

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Under 80- och 90-talet fanns det bara ett alternativ när man talade om surfing. Nämligen vindsurfing!

Allt eftersom åren gick utvecklades sporten och plötsligt började folk att ta till nya sätt och nya typer av vattensporter. Gemensamma nämnare för alla sportgrenarna var vatten, vind och adrenalin.

Stand Up Paddle surfing är idag världens snabbast växande sport och samtidigt den mest tillgängliga sporten. Alla kan utöva den, och alla kan njuta av den. Detta gäller oavsett ålder, erfarenhet och träning. Barn så unga som 4 år kan hantera och balansera på en uppblåsbar Sup bräda medan det blir allt fler äldre som utövar sporten.

Uppblåsbar eller hård bräda?

De allra flesta Sup brädorna som säljs idag är uppblåsbara Sup brädor, och det finns flera goda skäl till varför det har blivit så. De uppblåsbara Sup brädorna är snabba och enkla att blåsa upp samt att packa ihop igen efter användning. Samtidigt kan de enkelt och bekvämt packas ner och slängas in i lägenheten, bilen eller i husvagnen före avresan till semestern. Det blir inte enklare eller mer tillgängligt än så!

Ta väskan på ryggen medan du cyklar, ha den liggandes bak i bilen tills du har möjligheten att ta en halvtimme på vattnet eller placera den i husvagnen. En uppblåsbar Sup bräda innehåller både fantastiska upplevelser med vänner och familj, men samtidigt också flexibilitet och möjlighet att vara aktiv.

Gemensam nämnare för alla uppblåsbara Sup brädor är en trådkonstruktion inuti brädan, men med det sagt kan det finnas långt ifrån bra modeller till vad som nästan liknar uppblåsbara studsbollar eller poolleksaker. Se alltid till att köpa en uppblåsbar Sup bräda från en välkänd leverantör och i dubbelskiktskonstruktion. Denna konstruktion säkerställer att du får en styv och stabil bräda att stå på, och samtidigt kan du vara säker på att du kommer fram när du paddlar.

De billigt producerade modellerna kommer att bli ståendes kvar på vattenytan utan framdrivning, utan hastighet och med en så mjuk konstruktion att det nästan kan kännas som en cykel utan luft i däcken. Alldeles för många kommer aldrig riktigt igång med Stand Up Paddle surfing – helt enkelt för att de har köpt på sig en rent för billig bräda som mest fungerar likt en badboll… och visst är det synd!

En uppblåsbar Sup bräda är det rätta valet vid de flesta tillfällena och kan ge flest personer samt familjer de upplevelserna som de önskar utan att kompromissa med kvalitet eller upplevelse.

Om du har utrymmet till det och har bestämt dig för att du bara ska använda din bräda på en enda plats kan det vara ett alternativ att satsa på de klassiska epoxy hard boards. En hard board är den typiska surfbrädan som du känner igen från de häftiga surffilmerna från Kalifornien. De är konstruerade i en epoxy- och glasfiberblandning som gör dem styva, men också snabba för att du ska kunna surfa på vågorna med dem. Ofta ser du lite mer erfarna surfare dra nytta av hard boards till surfing på havet, och det är helt enkelt för att de är styva och fasta att stå på. Styvheten i en surfbräda säkerställer stabilitet samt framfart när du surfar på vågor, och här är det verkligen ett måste. Oftast har surfare flera olika typer av hard boards. De kommer i olika bredder och längder för att du alltid ska kunna skifta och välja efter väderförhållandena.